Slutt aldri å leke

Leken er livsviktig for oss. I løpet av 130 år har den utviklet oss som bedrift − og som mennesker. Vår ambisjon er ikke bare å lage leker som holder i mange generasjoner. For oss er det viktig å berike menneskers barndom, og følge med dem resten av livet. Hvis vi slutter å leke, slutter vi også å utvikle oss. Og den dagen barnet i oss forsvinner, blir vi også mindre menneskelige.

Derfor ønsker vi å feire barnet i oss alle. Ikke bare det barnet vi en gang var, men barnet som alltid finnes der. Barnet som gjør det mulig å møte andre mennesker uten fordommer, barnet som utvikles og drives av nysgjerrighet, med en fantasi som aldri oppfatter verden som grå. Mest av alt vil vi feire det kreative barnet – barnet som har nøkkelen til friheten vi alle behøver.

La oss feire 130 lekne år.


Hver dag er en fødselsdag.

Det er ikke bare vi som feirer i år. Hver dag er noens fødselsdag. Og ingen bursdag uten gaver. Våre leker er perfekte for unge oppdagere. Og hvorfor ikke – til en voksen du kjenner som trenger å gjenoppdage barnet i seg.

Celebrate a friend


Betydningen av lek.

Lek og kreativitet er veldig viktig. Ikke bare for oss hos BRIO. Det er dokumentert at lek er en nødvendig forutsetning for en rekke intellektuelle, følelsesmessige og sosiale ferdigheter hos barn. For eksempel er lek viktig i barnets utvikling av språket og evnen til å kontrollere egne kognitive og følelsesmessige prosesser. Ganske viktige saker.

Ny forskning viser at den kreative leken får stadig mindre plass i samfunnet. Derfor ønsker vi å feire 130 år med lek, i stedet for å feire hvor gammel bedriften er blitt. Vi tyvstartet det hele allerede 11. november i fjor da vi tildelte dr. David Whitebread,

utviklingspsykolog og spesialist på småbarnspedagogikk, Brio-prisen for forskningen han har gjort om hvor viktig lek og kreativitet er for barnets utvikling.

BRIO-prisen deles ut av Lennart Ivarssons Stipendfond til enten en anerkjent forsker innenfor barne- og ungdomsforskningen eller til en veldedig organisasjon som gjør en viktig innsats for barn og ungdom. Dette var 20. gang vi delte ut prisen, og − hvis vi får leke med tanken − vil vi aldri gi slipp på denne tradisjonen.

Les mer om David Whitebreads forskning og BRIO-prisen