Spørsmål og svar

Kjøp, reklamasjoner og returer

Hvor kan jeg kjøpe BRIO-lekene?
BRIO selger ikke direkte til sluttkunder, så ta en titt på listen over butikker som selger våre produkter. BRIO har dessverre ikke noe system som viser hvilke butikker som har en spesifikk vare, men under “finn nærmeste forhandler” kan du finne en nettbutikk som leverer i ditt land.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg ønsker å returnere et produkt?
Alle returer og reklamasjoner håndteres av våre forhandlere. Kontakt butikken hvor produktet ble kjøpt, så hjelper de deg.

Tilbyr dere gratis retur og bytte?
Vi følger returpolicyen for hvert enkelt marked hvor produktene våre selges. Kontakt butikken hvor produktet ble kjøpt, så hjelper de deg.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg ønsker å gi BRIO tilbakemelding om et produkt?
Hvis du har tilbakemeldinger, klager eller kommentarer og ikke kan gå tilbake til en butikk eller forhandler, kan du fylle ut skjemaet her.

Reservedeler, bruksanvisninger og instruksjoner

Hvor finner jeg BRIOs bruksanvisninger og instruksjoner?
Bruksanvisninger og instruksjoner finner du på den aktuelle produktsiden. Vi har ikke lenger bruksanvisninger og instruksjoner for eldre produkter som ikke er å finne på siden.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om produktene?
Du finner mer informasjon om våre produkter på denne hjemmesiden, eller ved å kontakte din lokale butikk som selger BRIO-produkter.

Barnevogner, bilseter og møbler produktene er fjernet fra BRIO-sortimentet. Besøk www.britax.no for mer informasjon. Møbler, for eksempel  cribs, stellebord og babystoler, er ikke lenger produsert.

Hvor kan jeg få tak i reservedeler?
Leker må oppfylle svært strenge sikkerhetsstandarder. Derfor tilbyr vi ingen reservedeler som eventuelt kan sette sikkerheten til våre produkter på spill. Men forhandleren eller distributører håndterer eventuelle reklamasjoner, så ta først kontakt med butikken hvor du kjøpte produktet.

Hvordan rengjør jeg BRIO-leker?
Rengjøring av leker skal alltid håndteres av en voksen. Vi anbefaler ulike rengjøringsmetoder avhengig av hvilket materiale leken er laget av. Etter rengjøring av en leke bør du etterse hver del av leken og skifte ut deler hvis du finner noen uregelmessigheter. Du finner mer detaljert informasjon her.

Materialene i våre leker, og hvor lekene produseres

Har materialene dere bruker i produktene endret seg i løpet av årene?
Våre materialer har ikke endret seg mye siden vi begynte å lage leker.
 Som produktkategori må leker leve opp til de strengeste sikkerhetsstandarder og direktiver, noe som bidrar til at våre produkter er sikre å leke med for barna. De første EU-reglene kom i 1988 og er under konstant endring.

Hvilken type tre er lekene laget av?
Våre treleker er for det meste laget av bøk som er et ideelt materiale siden det er svært holdbart og slitesterkt. Bøketrær er også svært vanlige i Europa, de er ikke truet og gjenplanting har vært påbudt siden tidlig på 1900-tallet, noe som er viktig for oss. Alle BRIOs treleker er FSC®-sertifisert (lic. no. C133361) .

Hvor blir produktene produsert?
Våre produkter produseres i Kina og Tsjekkia. På begynnelsen av 2000-tallet startet vi flyttingen av vår produksjon til Kina. Vi tok god tid for å sikre at produksjonsmetodene kunne leve opp til de samme standardene som i Sverige. Noen av maskinene vi bruker i dag kommer opprinnelig fra Sverige, og våre kinesiske medarbeidere arbeider under de samme sikre forholdene som i Sverige. Vi eier ikke selv fabrikkene, men samarbeider med noen få og nøye utvalgte leverandører.

Sikkerhet og kvalitet

Hvordan kan jeg vite at BRIO-lekene er trygge for barnet mitt?
Ingenting er viktigere for oss en sikkerhet. Vi vet at barn noen ganger leker med lekene sine på andre måter enn hva man kanskje forventer, derfor tester vi våre produkter grundig. Lekene vi selger må etterkomme alle sikkerhetsstandarder, og noen ganger tester vi dem også mot kommende standarder. Vi fastsetter svært strenge sikkerhetskrav, og i mange tilfeller er våre egne tester strengere enn de lovmessige kravene. 
Som produktkategori må leker etterkomme de strengeste sikkerhetsstandardene og lovene, noe vi er glade for. 
Ønsker du å vite mer om hvordan vi tester lekene våre?

EF-samsvarserklæring
Bruk denne lenken for å finne EF-samsvarserklæringen for våre fjernstyrte produkter. Ta kontakt med våre forbrukertjenester eller din salgspartner hvis du har spørsmål.

Hvilken type maling brukes i lekene?
Vi bruker vannbasert maling og løsemiddelbaserte polyuretan-farger. Alle farger er testet mot gjeldende standarder, EN71-3 + ftalater og azo-fargestoffer. De imøtekommer også REACH-kravene angående SVHC-stoffer.

Hvordan vet jeg at malingen som brukes i produktene er sikker for barnet mitt?
Malingen vi bruker har blitt testet i produksjonen før bruk, og testes også på det gjeldende produktet i henhold til dagens standarder. For leker betyr dette primært EN71-3, REACH-kravene og azo-fargestoffer. 
Vi utfører også «spytt»-testing, noe som betyr at vi tester produktet på en måte som simulerer hvordan et barn vil bruke produktet i munnen. Malingen vi bruker er sikker for at babyer kan suge og bite på den.

Er det bly i malingen?
Nei, ikke noe av den malingen vi bruker inneholder bly.

Inneholder lekene PVC?
Nei, verken lekene våre eller emballasjen inneholder PVC.

Inneholder lekene ftalater?
Våre leker etterkommer alltid alle gjeldende sikkerhetsstandarder og inneholder ikke ftalater som er angitt som skadelige. All produkter gjennomgår omfattende testing før de lanseres på markedet.

Er trelekene impregnert?
Vi bruker ingen impregneringsmidler i våre leker.

 

Du finner ikke svaret på spørsmålet ditt?

Så er du velkommen til å fylle ut vårt skjema

Change country