Personvern

Personvernerklæring


1 Informasjon om samling av personopplysninger
2 Dine rettigheter
3 Samling av personopplysninger når du besøker nettstedet vårt
4 Ytterligere funksjoner og tilbud på nettstedet vårt
5 Innsigelse eller tilbakekalling av retten til å behandle dine data
6 Bruk av Google Analytics
7 Bruk av Google Adwords-konvertering
8 Bruk av Google Remarketing
9 Innsetting av YouTube-videoer
10 Innsetting av Vimeo-videoer
11 Innsetting av Google Maps
12 Bruk av Sitecore Analytics
13 ShareThis-plugin
14 Bruk av Facebook-pikselen

§ 1 Informasjon om samling av personopplysninger
(1) I det følgende, gir vi informasjon om samling av personopplysninger når du bruker nettstedet vårt. Personopplysninger er alle data som refererer til deg personlig, f.eks. navn, adresse, e-postadresse, brukeratferd.

(2) ansvarlig i henhold til art. 4 i avs. 7 i EUs personvernforordning (GDPR) er BRIO AB, adresse: Pb. 305, SE-201 23 MALMÖ, Tlf.: +46406194000, E-post: info@brio.net . Hvis du har spørsmål, kommentarer eller kritikk om databeskyttelse, eller hvis du ønsker å forsvare dine rettigheter som er beskrevet nedenfor, kan du kontakte oss på dataprotectionofficer@brio.net eller bruke vår postadresse med tillegget "Data Protection Officer".

(3) Hvis du kontakter oss via e-post eller via et kontaktskjema, lagre vi data som du gir oss (din e-post adresse, hvis aktuelt ditt navn, og ditt telefonnummer) slik at vi kan svare på dine spørsmål. Vi slette data som er samlet inn i denne sammenhengen når det ikke lenger er nødvendig å lagre dem eller begrenser behandlingen av dem hvis lovpålagte datalagringsforskrifter er gjelder.

(4) Hvis vi bruker tjenesteleverandører for enkelte funksjoner i tilbudet vårt, eller hvis vi ønsker å bruke dine data til annonseringsformål, vil vi informere deg i detalj nedenfor om de involverte prosessene. Vi informerer deg også om ev. betingelser for hvor lenge dataene kan lagres.

§ 2 Dine rettigheter
(1) Du har følgende rettigheter i forhold til dine personopplysninger:
– Rett til å be om,
– rett til utbedring eller sletting,
– rett til begrensning av behandling,
– rett til å protestere mot behandling,
- rett til dataportabilitet.

(2) Videre har du rett til å klage til Datatilsynet om vår behandling av dine personopplysninger.

§ 3 Samling av personopplysninger når du besøker nettstedet vårt
(1) Hvis du besøker nettstedet vårt for å finne informasjon, dvs. hvis du ikke registrerer deg eller på annen måte gir oss informasjon, vil vi bare samle inn personopplysninger som nettleseren sender til serveren vår. Hvis du er inne på nettstedet vårt, samler vi inn følgende data som er teknisk sett nødvendig for visning av nettstedet og for oss å sikre dets stabilitet og sikkerhet (det juridiske grunnlag for dette er art. 6, avs. 1, p. 1 lit. f GDPR):
– IP-adresse
– Dato og klokkeslett for tilgang
– Tidssoneforskjell til Greenwich Mean Time (GMT)
– Innhold ved tilgang (spesifikke sider som er besøkt)
– Tilgangsstatus/HTTP-statuskode
– Overført datavolum
– Nettstedet som man fikk tilgang fra
– Nettleser
– Operativsystemet og grensesnittet
– Nettleserens språkversjon og utgaveversjon

(2) I tillegg til det ovenfor nevnte, lagres informasjonskapsler på datamaskinen din når du bruker nettstedet vårt. Informasjonskapsler er små tekstfiler som er lagret på datamaskinen din og koblet til den nettleseren som du bruker. De gir visse opplysninger til dem som har plassert informasjonskapslene (i dette tilfellet selskapet vårt). Informasjonskapsler kan ikke kjøre programmer eller overføre virus på datamaskinen. Formålet er å gjøre nettsider mer brukervennlige og effektive.

(3) Bruk av informasjonskapsler:
a) Dette nettstedet bruker følgende typer informasjonskapsler. Deres omfang og hvordan de fungerer forklares nedenfor:
- Flyktige informasjonskapsler (se b)
- Vedvarende informasjonskapsler (se c).
b) Flyktige informasjonskapsler slettes automatisk når du lukker nettleseren. Inkludert i denne type er øktinformasjonskapsler. De lagrer en såkalt økt-id, som gjør det mulig å allokere forskjellige forespørsler fra nettleseren til enn felles økt. Det betyr at datamaskinen din gjenkjennes hvis du vender tilbake til nettsiden vår på et senere tidspunkt. Øktinformasjonskapsler slettes når du logger ut eller lukker nettleseren.
c) Vedvarende informasjonskapsler slettes automatisk etter en definert tidsperiode. Perioden kan variere fra kapsel til kapsel. Du kan slette informasjonskapsler i nettleserens sikkerhetsinnstillinger når du måtte ønske.
d) Du kan innstille nettleseren slik du selv vil og f.eks. nekte å lagre tredjeparters informasjonskapsler eller alle informasjonskapsler. Men vær oppmerksom på at hvis du deaktiverer informasjonskapsler, vil du ikke kunne benytte deg av alle funksjonene på nettstedet vårt.

§ 4 Ytterligere funksjoner og tilbud på nettstedet vårt
(1) Nettstedet vårt kan brukes til bare å hente informasjon, men du kan også benytte forskjellige tjenester som vi tilbyr på nettstedet. I den forbindelse må du som oftest oppgi flere personopplysninger, som vi bruker i forbindelse med de tjenestene du ønsker å benytte deg av. Databehandlingsprinsippene som står ovenfor gjelder også her.

(2) I noen tilfeller benytter vi eksterne tjenesteleverandører til å behandle opplysningene dine. Disse tjenesteleverandørene velger vi nøye ut og forplikter dem på å overholde våre instruksjoner. Vi kontrollerer jevnlig deres compliance.

(3) Videre kan vi sende dine personlige opplysninger til tredjeparter hvis vi tilbyr deltakelse i kampanjer, loddtrekking, inngåelse av kontrakter eller lignende tjenester i samarbeid med disse partnerne. Du vil motta mer informasjon om dette når du oppgir dine personopplysninger eller nedenfor hvis tilbudet er beskrevet i detalj i denne personvernerklæringen.

(4) Hvis tjenesteleverandøren eller partneren vår befinner seg utenfor EØS-området, vil vi informere deg om konsekvensene av dette når du oppgir dine personopplysninger eller nedenfor hvis tilbudet er beskrevet i detalj i denne personvernerklæring.

§ 5 Innsigelse eller tilbakekalling av retten til behandlingen av opplysningene dine
(1) Hvis du har utstedt ditt samtykke til behandlingen av opplysningene dine, du kan trekke tilbake samtykket når som helst. Når du har utstedt en tilbakekallelse, vil det begrense vår mulighet til å behandle dine personopplysninger.

(2) Hvis vi baserer behandlingen av dine personopplysninger på interessebalansering (art. 6, avs. 1, p. 1 lit. f. personvernforordningen), kan du nekte denne behandlingen. Dette er når behandlingen av opplysninger ikke er nødvendig for å oppfylle en avtale vi har med deg. Dette vil beskrives i den følgende beskrivelsen av funksjoner. Hvis du kommer med en slik innsigelse, vil vi be deg om å gi oss en årsak til hvorfor du ikke ønsker at vi behandler dine personopplysninger på den måten som vi normalt behandler data. Etter at du har sendt din innsigelse med årsaken, vil vi utforske omstendighetene og enten slutte å behandle eller behandle eller forklare deg våre overbevisende juridiske årsaker til at vi fortsetter med å behandle opplysninger.

(3) Du kan selvfølgelig til enhver tid nekte at vi behandler dine personopplysninger hvis formålet er markedsføring og dataanalyser. Du kan informere oss om din innsigelse i forbindelse med behandlingen for markedsføringsformål ved å benytte det kontaktdataskjemaet som ble gitt i § 1 (2).

§ 6 Bruk av Google Analytics
(1) Dette nettstedet bruker Google Analytics, en tjeneste for webanalyse levert av Google Inc. ("Google"). Google Analytics bruker såkalte informasjonskapsler – tekstfiler som er lagret på datamaskinen og som aktiverer en analyse av din bruk av nettstedet. Normalt vil informasjon om din bruk av denne nettsiden som genereres av informasjonskapselen bli lagret på en Google-server i USA. Men hvis du aktiverer IP-anonymisering på dette nettstedet, vil Google først forkorte IP-adressen din innenfor medlemslandene i EU eller i andre land som har underskrevet EØS-avtalen. Bare i unntakstilfeller vil Google overføre full IP-adresse til en Google-server i USA og forkorte den der. På vegne av operatøren av dette nettstedet, bruker Google denne informasjonen til å analysere bruken din av nettstedet, for å samle rapporter om nettstedets aktiviteter, og for å tilby andre tjenester til operatøren av nettstedet i forbindelse med bruk av nettstedet og Internett.

(2) IP-adressen som overføres av nettleseren din til Google Analytics er ikke forbundet med noen andre data som Goole er i besittelse av.

(3) Du kan velge innstillingene i nettleserens programvare for å forhindre av informasjonskapsler lagres for Google Analytics. Men vi må gjøre oppmerksom på at du da ikke kan bruke alle funksjoner på dette nettstedet. Videre kan du forhindre at data som er generert av informasjonskapsler og som er relatert til din bruk av nettstedet blir overført til Google (inkl. IP-adressen din) samt behandlingen av disse opplysningene av Google ved å laste ned og installere en programvareutvidelse på nettleseren som du kan laste ned via denne lenken:http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

(4) Denne nettsiden bruker Google Analytics med “_anonymizeIp()”-funksjon. Det sikrer at IP-adressen forkortes før den behandles, noe som utelukker personlig identifikasjon. Så hvis opplysningene som samles om deg gjøre personlig identifikasjon mulig, vil de utelukkes med det samme og de personopplysningerene vil slettes.

(5) Vi bruker Google Analytics til å analysere bruken av nettsiden vår, slik at vi jevnlig kan gjøre den bedre. Ved å bruke statistikken på denne måten, kan vi forbedre vårt arbeid og lage en nettside som er mer interessant for deg som bruker. I helt spesielle saker, hvor personopplysninger overføres til USA har Google forpliktet seg i henhold til EU-US Privacy Shield https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Det juridiske grunnlaget for bruk av Google Analytics er art. 6, avs. 1 p. 1 lit. f personvernforordningen.

(6) Informasjon om tredjeparter: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, faks: +353 (1) 436 1001. Brukervilkår: http://www.google.com/analytics/terms/de.html, databeskyttelsesoversikt: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html, og databeskyttelseserklæring: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

§ 7 Bruk av Google Adwords-konvertering
(1) Vi bruke tjenestene som tilbys av Google AdWords for å synliggjøre våre attraktive tilbud ved hjelp av reklamemateriale (såkalte Google AdWords) på eksterne nettsteder. I forhold til data i reklamekampanjer, kan vi bestemme hvor vellykket våre individuelle reklametiltak er. Det gjør vi fordi vi ønsker å vise reklame som du finner interessant, for å gjøre nettstedet mer interessant for deg og for å kunne regne ut med rimelig sikkerhet hva reklamen koster oss.

(2) Dette reklamemateriellet leveres av Google via såkalte “Ad Servers”. Til dette formålet benytter vi Ad Server-informasjonskapsler, som gir visse parametere som gjør det mulig å måle om noe har lykkes, f.eks. innsetting av reklame eller antall brukerklikk. Hvis du har kommet til nettsiden vår via en Google-annonse, vil Google AdWords lagre en informasjonskapsel på datamaskinen din. Generelt utløper disse informasjonskapslene etter 30 dager og er ikke ment å identifisere deg personlig. Som en regel vil følgende analytiske verdier lagres til denne informasjonskapselen: unik informasjonskapsel-id, antall annonsevisninger per plassering (frekvens), siste plassering (relevant for post-visnings-konverteringer) pluss informasjon om muligheten for ikke å delta i noe (markering som viser at bruker ikke ønsker å bli kontaktet igjen).

(3) Disse informasjonskapslene gjør det mulig for Google å gjenkjenne nettleseren din. Hvis en bruker besøker bestemte kundesider som inneholder AdWords, og informasjonskapselen som er lagret på hans eller hennes datamaskin ikke er utløpt, kan Google og kunden se at bruker har klikket på annonsen og sendt til denne nettsiden. Hver AdWord-kunde allokeres egen informasjonskapsel. Det betyr at informasjonskapsler ikke kan spores via AdWords-kundens nettsteder. Vi samler ikke eller behandler selv noen personopplysninger i de reklametiltakene som er beskrevet ovenfor. Google gjør bare statistiske evalueringer tilgjengelig for oss. Ved å bruke disse evalueringene, kan vi se hvilke reklametiltak som er særlig effektive. Vi mottar ikke ytterligere data som er samlet fra bruker av annonsemateriell, og vi kan ikke identifisere brukerne av denne informasjonen.

(4) På bakgrunn av markedsføringsverktøyet som er brukt, vil nettleseren din automatisk opprette en kobling til Google-serveren. Vi kan ikke påvirke omfanget og videre bruk av data som er samlet av Google med dette verktøyet og informerer deg derfor i henhold til vår kunnskap: Ved å integrere AdWords Conversion, mottar Google informasjon om at du har besøkt relevante deler av nettsiden vår eller klikket på en av annonsene våre. Hvis du er registrert med en Google-tjeneste, kan Google allokere besøket til kontoen din. Selv om du ikke er registrert hos Google eller er logget inn, er det mulig at annonseleverandøren kan finne IP-adressen din og lagre den.

(5) Det er forskjellige måter du kan unngå å bli en del av denne sporingsprosedyren: a) Ved å innstille nettleseren din: Å stanse tredjeparts informasjonskapsler vil gjøre at du ikke mottar noen annonser fra tredjeparters annonsører, b) ved å deaktivere informasjonskapsler for konverteringssporing ved å innstille nettleseren til å blokkere informasjonskapsler fra domenet, “www.googleadservices.com” , https://www.google.de/settings/ads, selv om denne innstillingen vil slettes hvis du sletter informasjonskapslene dine, c) ved å deaktivere interesserelaterte annonser fra annonseleverandøren som er en del av den selvregulerende “About Ads”-kampanjen, via lenken http://www.aboutads.info/choices, men denne innstillingen slettes hvis du sletter informasjonskapslene dine, d) ved permanent deaktivering i nettleserne Firefox. Internet Exploerr eller Google Chrome via lenken http://www.google.com/settings/ads/plugin. Men gjør du dette, er det ikke sikkert du kan bruke alle funksjoner som tilbys.

(6) Det juridiske grunnlag for behandling av data er art. 6 avsnitt 1 p. 1 lit. i personvernforordningen. Du kan finne ytterligere informasjon om personvern hos Google her: http://www.google.com/intl/de/policies/privacy and https://services.google.com/sitestats/de.html. Som et alternativ, kan du besøke nettsiden Network Advertising Initiative (NAI) her: http://www.networkadvertising.org Google er underlagt EU-US Privacy Shield: https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

§ 8 Bruk av Google Remarketing
I tillegg til AdWords-konvertering, bruker vi også Google Remarketing-programmet. Dette er en prosedyre som vi bruker hvis vi ønsker å kontakte deg igjen. Etter besøket ditt på nettstedet vårt, kan dette programmet brukes til å sette inn våre annonser i nettleseren din når du er på nettet senere. Det gjøres via informasjonskapslene i nettleseren din, som benyttes av Google til å registrere og evaluere brukeratferden din når du besøker forskjellige nettsteder. På den måten kan Google registrere tidligere besøk på nettstedet vårt. Ifølge Googles egen erklæring, så er det ingen samordning av dine personopplysninger med data samlet som en del av remarketing-prosessen som kan ha blitt lagret av Google. Ifølge Google gjennomføres en pseudonymiseringprosedyre i remarketing.

§ 9 Innsetting av YouTube-videoer
(1) Vi har satt inn YouTube-videoer på våre nettsteder. De er laget på http://www.YouTube.com og kan spilles av direkte fra nettstedet vårt.

(2) Når du besøker nettstedet vårt, vil YouTube få informasjon at du har hentet opp relevante undersider fra nettstedet vårt. Videre vil de dataene som er beskrevet i avsnitt 3 i denne erklæringen også overføres. Dette skjer uansett om du har en YouTube-konto som du er logget på eller ikke har en slik konto. Hvis du er logget på via Google, vil opplysninger allokeres direkte til kontoen din. Hvis du ikke ønsker at opplysninger skal allokeres til YouTube-profilen din, må du logge ut før du aktiverer knappen. YouTube lagrer opplysningene dine som en brukerprofil og bruker dem til annonseformål, markedsføringsundersøkelser og/eller til å designe nettstedet deres på en måte som bedre gjenspeiler det som brukerne ønsker. En slik evaluering gjøres for å kunne levere relevante annonser (selv til brukere som ikke er logget inn) og for å informere andre brukere av det sosiale nettverket om dine aktiviteter på nettstedet vårt. Du kan komme med innsigelser i forhold til oppretting av denne brukerprofilen, men du må tak kontakt med YouTube for dette.

(3) Du finner mer informasjon om formålet og omfanget av samling og behandling av data av YouTube i personvernerklæringen. Der kan du også få mer informasjon om dine rettigheter og innstillingsalternativer for å beskytte personvernet ditt https://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google behandler også dine personopplysninger i USA og er underlagt EU-US Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

§ 10 Innsetting av Vimeo-videoer
(1) Vi har satt inn Vimeo-videoer på våre nettsteder. De er laget på http://www.vimeo.com og kan spilles av direkte fra nettstedet vårt.

(2) Når du besøker nettstedet vårt, vil Vimeo få informasjon at du har hentet opp relevante undersider fra nettstedet vårt. Videre vil de dataene som er beskrevet i avsnitt 3 i denne erklæringen også overføres. Dette skjer uansett om du har en Vimeo-konto som du er logget på eller ikke har en slik konto. Hvis du ikke ønsker at opplysninger skal allokeres til Vimeo-profilen din, må du logge ut før du aktiverer knappen. Vimeo lagrer opplysningene dine som en brukerprofil og bruker dem til annonseformål, markedsføringsundersøkelser og/eller til å designe nettstedet deres på en måte som bedre gjenspeiler det som brukerne ønsker. En slik evaluering gjøres for å kunne levere relevante annonser (selv til brukere som ikke er logget inn) og for å informere andre brukere av det sosiale nettverket om dine aktiviteter på nettstedet vårt. Du kan komme med innsigelser i forhold til oppretting av denne brukerprofilen, men du må tak kontakt med Vimeo for dette.

(3) Informasjon om tredjeparter: Vimeo, Inc.
555 West 18 Street, New York, New York 10011, USA; personvernerklæringen: https://vimeo.com/privacy; Vimeo er underlagt EU-US Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

§ 11 Innsetting av Google Maps
(1) På dette nettstedet gjør vi bruk av tjenestene til Google Maps. Med dem kan vi vise interaktive kart for deg direkte på nettstedet og aktivere praktiske kartfunksjoner for deg.

(2) Når du besøker nettstedet vårt, vil Google få informasjon om at du har hentet relevante undersider fra nettstedet vårt. Videre vil de dataene som er beskrevet i avsnitt 3 i denne erklæringen også overføres. Dette skjer uansett om du har en Google-konto som du er logget på eller ikke har en slik konto. Hvis du er logget på via Google, vil opplysninger allokeres direkte til kontoen din. Hvis du ikke ønsker at opplysninger skal allokeres til Google-profilen din, må du logge ut før du aktiverer knappen. Google lagrer opplysningene dine som en brukerprofil og bruker dem til annonseformål, markedsføringsundersøkelser og/eller til å designe nettstedet sitt på en måte som bedre gjenspeiler det som brukerne ønsker. En slik evaluering gjøres for å kunne levere relevante annonser (selv til brukere som ikke er logget inn) og for å- form andre brukere av det sosiale nettverket om dine aktiviteter på nettstedet vårt. Du kan komme med innsigelser i forhold til oppretting av denne brukerprofilen, men du må tak kontakt med Google for dette.

(3) Du finner mer informasjon om formålet og omfanget av samling og behandling av data av programvareutvidelse-leverandøren i personvernerklæringen. Her kan du også få mer informasjon om rettigheter og innstillinger for å få personvern i denne forbindelse: http://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google behandler også dine personopplysninger i USA og er underlagt EU-US Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

§ 12 Bruk av Sitecore Analytics
(1) Vi bruker en webanalyse-tjeneste som leveres av Sitecore, for å analysere bruken av nettstedet vårt, slik at vi regelmessig kan forbedre det. Du kan velge innstillingene i nettleseren for å forhindre av informasjonskapsler lagres for Sitecore Analytics. Men vi må gjøre oppmerksom på at du da ikke kan bruke alle funksjoner på dette nettstedet. Det juridiske grunnlaget for bruk av Sitecore Analytics er art. 6, avs. 1 p. 1 lit. f personvernforordningen.

(2) Informasjon om tredjeparter: Sitecore Holding II A/S, et dansk aksjeselskap (Org.nr. 37624071). Personvernerklæring: https://www.sitecore.com/trust/privacy-policy

§ 13 ShareThis
(1) Vi bruker sosiale programvareutvidelser fra denne bokmerkertjenesteleverandøren. Det gjør at du kan dele innholdet på nettstedet vårt med sosiale nettverk (f.eks. Twitter, Facebook og Google+).

(2) Hvis du bruker funksjonaliteten til ShareThis mens du er logget inn på det korresponderende sosiale nettverket (f.eks. Twitter, Facebook eller Google+), vil besøket ditt på nettstedet vårt allokeres til din brukerkonto. Hvis du ikke ønsker at disse dataene allokeres, anbefaler vi at du ikke benytter deg av ShareThis-funksjonaliteten.

(3) ShareThis mottar ingen personlig informasjon om brukeren, men samler anonym brukerstatistikk om delt innhold. Disse dataene slettes jevnlig.

(4) Informasjon om tredjeparter: ShareThis Inc. ("ShareThis") , 250 Cambridge Avenue, Palo Alto, CA 94306, USA; personvernerklæringen: https://www.sharethis.com/privacy/

§ 14 Bruk av Facebook-pikselen
(1) Vi bruker Facebook-pikselen på nettstedet vårt, for å vise våre annonser (såkalte “Facebook ads”) på Facebook til de Facebook-brukere som har besøkt nettsiden vår, eller som har vist interesse for visse produkter eller emner. I tillegg kan vi bruke Facebook-pikselen til å statistisk vurdere om brukere ble omdirigert til nettstedet vårt etter et klikk på en Facebook-annonse (såkalte “konvertering”).

(2) Vi bruker Facebook-pikselen for markedsførings- og optimaliseringsformål. Dermed kan vi bruke mer relevante og interessante Facebook-annonser og forbedre tilbudet vårt. Dataene som vi samler inn om deg, er anonyme for oss, så ikke gi oppgi noe som kan røpe identitet din. Det juridiske grunnlaget for behandling dine data er art. 6 avs. 1 p. 1 lit. f personvernforordningen.

(3) Tredjeparts informasjon: På Facebook sosiale nettverk drives av Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA, eller, hvis du befinner deg i EU, ved Facebook Irland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland; http://www.facebook.com/policy.php; ytterligere informasjon om datasamling: https://www.facebook.com/business/help/651294705016616. Du kan komme med innsigelser om til bruk av Facebook-pikselen og bruk av dine data for å vise Facebook Ads. På Facebook-siden https://www.facebook.com/settings?tab=ads kan du finne informasjon om bruksbaserte annonseringsinnstillinger. Facebook er underlagt EU-US Privacy Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US rammeverket.